Spørgsmål eller behov for kontakt?


Hærens Officersskoles Fond støtter kadetternes frivillige arbejde.

Det gør vi, fordi det er helt afgørende for skabelsen af det kammeratskab og netværk, der gør Hæren effektiv til hverdag og i kamp. Her kan du læse mere om kadetforeningerne. 

Hærens Officersskoles Kadetforening (HOKA)
D2C5C6B5-80FB-42D4-AB8A-C04CFE07F4B4.jpegHOKA har ansvar for en væsentlig del af kadetternes og officersskolens sociale liv og udvikling af kammeratskabet officererne imellem
HOKA arrangerer en række aktiviteter i løbet af skoleåret, hvoraf Hærens Officersskoles Kadetbal er det største med flere end 500 kadetter, officerer og gæster med ledsagere. Selskabsuniformer, gallakjoler er højt humør er obligatorisk. Det er også træning i les lanciers, der danses ivrigt. Ballet begynder med middag på Frederiksberg Rådhus, hvorefter der gås gennem Frederiksberg Have til slottet, der venter med levende musik, tattoo, gin og tonics m.m.
 
Hærens Officersskoles Kadetforening ledes af en bestyrelse af kadetter, hvori også indgår Kadetkælderen og kadetternes magasin HOMER.
Instagram: Kadetliv
Hærens Officersskoles Idrætsforening (HOI)
HOI blev stiftet i 1934 og er medlem af Dansk Militær Idrætsforbund (DMI) og hermed tilsluttet Danmarks 237D0456-75A6-4072-98E6-E7EB50F01553.jpegIdrætsforbund (DIF). I bestyrelsen sidder 7 kadetter, der i deres fritid prøver at skabe oplevelser og konkurrencer inden for sport, leg og idræt. Det er HOI's formål at styrke de sociale bånd på tværs af klasserne uden at skulle tænke på lektier, taktik og karakterer. Målet er at skabe sociale arrangementer for de kadetter, der går på Hærens Officersskole, højne moralen, nyde idrætten og få et smil på læben.
Ud over at fokusere på de kadetter, der går på skolen, støtter HOI stadigvæk op om de medlemmer, der efter udnævnelse til premierløjtnant stadig vælger at være medlem. Her kan man selv med en passiv deltagelse udnytte rabatordninger til f.eks. svømmehaller, butikker, løb og arrangementer.
 
Kadetkælderen (Kælderen)
Kadetkaelderen.jpgKadetkælderen ligger i den smukke slotskælder under slottets hovedbygning. ”Kælderen” i daglig tale fungerer som officersmesse for slottets kadetter, elever, ansatte og gæster. Det er formålet med Kadetkælderen at give slottets elever og ansatte et frirum i en travl hverdag.
 
Derudover er Kadetkælderen ramme for socialt samvær på tværs af årgange, kadetter, ansatte, unge såvel som erfarne.
 
 
E96BDBA6-3D07-4313-9851-B391600A4183.jpegBlandt Kadetkælderens aktiviteter skal nævnes fredagsbar, J-dag, Vikingefest samt grillarrangementer i forbindelse med idrætsdage og andre mærkedage - og så "bare fester".
 
Facebook: Kadetkælder
 
Hærløbet
HHærløbet.jpgærløbet er et non-profit motionsløb, der hvert år arrangeres af frivillige kadetter på Hærens Officersskole. Der løbes 5 eller 10 km i Søndermarkens smukke ramme og med start og mål i Slotsgården.
Overskuddet går til et af kadetterne udvalgt veteraninitiativ.
 
Facebook: Hærløbet
 
HOMER
 
Kadetternes magasin HOmer udkommer 2-3 gange årligt med reportager og artikler om miltære emner mm., der er oppe i tiden. Udover at skabe en god ramme for diskussioner på officersskolen bruger vi HOmer som signal til Hæren om livet på skolen. Ved siden af sin tjeneste som redaktør har den ansvarlige kadet, sammen med sin redaktion, også ansvar for, at der i messer og læsesale er relevante militære artikler og fagblade til fri afbenyttelse.
 
Du kan finde de seneste numre af HOMER her eller ved at klikke på magasinet. 
HOMER_JAN2022.pngHOMER VIII Forside.png
HOMER Fastholdelse 175x239.pngHOMER_Viljestyrkev2.jpgHOMER_Tvivlv2.jpgHOMER_Modv2.jpg
 
Hvorfor støtte Kadetliv?

Hærens Officersskoles Fond støtter livet som kadet på Hærens Officersskole, fx i form af tilskud til arrangementer.

Dermed støtter fonden ideen om, at uddannelsen til officer ikke alene handler om undervisning og læring 1:1.

Officersuddannelsen er en personlig dannelsesrejse, der blandt andet handler om at skabe et kammeratskab og en respekt for hinanden i kadetkorpset og siden i officerskorpset, der gør det let, sjovt og hyggeligt at mødes socialt uanset grad.

Samtidig danner netop ideen om et kammeratskab, baseret på officerskorpsets fælles oplevelser og viden, samt officersuddannelsens diskussionen af professionsetik en afgørende ramme for den tillid og positive forventning til hinanden, som er helt afgørende i krig.  

Du kan læse mere om Kadetliv i officersskolens magasin HOMER eller i Håndbog for Hærens Kadetter. Find dem her.

Du kan også her på siden læse mere om officersskolens sociale foreninger. 

Følg #kadetliv og #haerensofficersskole på Instagram samt @Hærens Officersskole på Facebook.